AZ bereikt akkoord met NEC over Jahanbakhsh

3 augustus 2015, 15:11

AZ heeft binnen de Nederlandse landsgrenzen een opvolger gevonden voor de naar Watford vertrokken Steven Berghuis. De Alkmaarse club heeft met NEC een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Alireza Jahanbakhsh. De Noord-Hollanders hebben met de speler in kwestie ook al overeenstemming bereikt over een contract. Als de Iraniër de medische keuring met succes doorstaat, dan tekent hij een verbintenis tot medio 2020 in het AFAS Stadion.

Jahanbakhsh krijgt zodoende een mooie beloning voor de acties, doelpunten en assists waarmee hij zich vorig seizoen onderscheidde in de Jupiler League. In het kampioensjaar van NEC wist hij indruk te maken met twaalf doelpunten en zeventien assists. Zijn prestaties bij de Nijmeegse promovendus leverden hem de Gouden Stier, de prijs voor de beste speler van de Jupiler League, op.

De international van Iran kwam in 2013 aanwaaien bij NEC, waarvoor hij in totaal 64 officiële wedstrijden speelde. In twee seizoenen scoorde hij negentien keer en was hij 21 maal de aangever bij een doelpunt. In het verleden speelde de 15-voudig Iranees international (één goal) in zijn vaderland voor Damash Gilan.

Met Iran was Jahanbakhsh actief op het WK 2014 in Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen