Zoet over Oranje: "Voel me niet minder dan andere keepers"

23 augustus 2015, 12:26   Bijgewerkt: 23 augustus 2015, 12:47

Jeroen Zoet vindt dat hij niet onderdoet voor de huidige doelmannen van het Nederlands elftal. De sluitpost van PSV hoopt dat hij met Oranje, als het zich plaatst voor het EK, komende zomer naar Frankrijk mag vertrekken.

Zoet moet Jasper Cillessen en Tim Krul voor zich dulden in de hiërarchie bij Oranje. "Het is niet aan mij om te oordelen over de andere jongens, maar ik voel me niet minder", zegt de keeper tegen Metro. "Maar mijn doel is niet om beter te worden voor het Nederlands elftal, maar voor PSV. Mijn doel is om opnieuw kampioen te worden."

Zoet wil zich niet opwerpen als de nieuwe nummer één van Oranje. "Ik vind het al mooi dat ik bij de beste vier doelmannen van Nederland hoor", is hij bescheiden. "Ik kan niet ontkennen dat het de laatste weken met mij persoonlijk lekker gaat. Mijn vorm van vorig seizoen heb ik vast weten te houden."

Als Nederland zich plaatst voor het EK van 2016 in Frankrijk, hoopt Zoet op een uitnodiging. "Ik wil er geen issue van maken. Natuurlijk vind ik het mooi om voor mijn land uit te komen, maar ik ben er niet continue mee bezig van 'ik moet en ik zal er bij zitten'. Anders gaat dat in mijn hoofd zitten en dan ga je je anders gedragen en anders spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen