Ajax-talent geniet van start: "Kon eigenlijk niet beter"

25 augustus 2015, 15:59

Vaclav Cerny timmert al een tijdje aan de weg bij Ajax en dat kreeg vorige week gestalte, toen hij zijn eredivisiedebuut maakte tegen Willem II (3-0 winst) en ook nog eens in de Europese wedstrijd tegen FK Jablonec (1-0 winst) binnen de lijnen mocht komen als invaller. Op de website van zijn werkgever blikt het zeventienjarige talent uit Tsjechië terug op de afgelopen weken.

"Ik heb een heel spannende tijd achter de rug. Er kwam een hoop op me af", zegt Cerny. "Mijn debuut in de wedstrijd tegen Willem II was een droom die uitkwam. Het is natuurlijk prachtig om op je zeventiende je debuut te maken. Ik kon het seizoen eigenlijk niet beter beginnen. Daar ben ik heel erg dankbaar voor. In dit seizoen wil ik graag sterker worden en nog harder trainen. Ik wil hard werken voor Jong Ajax en mijn best doen om vaker mee te kunnen spelen met het eerste elftal", aldus de jonge Tsjech.

Alsof zijn competie- en Europese debuut nog niet genoeg was, kreeg Cerny ook nog eens een uitnodiging voor het Tsjechische elftal onder 19. "Ik vind het allemaal heel spannend. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen", stelt de Ajacied, die ziet wat een bestaan als profvoetballer teweegbrengt. "Als ik over straat loop, roepen ze vaak mijn naam. Dan hoor je ineens 'Cerny! Cerny!'. Best gek", lacht de vleugelaanvaller, die in ieder geval genoeg vertrouwen. "Ik zie het allemaal met plezier tegemoet en ik ben van plan mooie stappen te gaan maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen