Robben heeft vertrouwen in Oranje: "Je leven geven"

30 augustus 2015, 17:03

Arjen Robben wist zaterdag uitstekende zaken te doen met Bayern München, dat onder meer door een benutte penalty van de Nederlander met 3-0 van Bayer Leverkusen wist te winnen. Robben kan zich na de belangrijke overwinning volledige focussen op de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen IJsland en Turkije.

Er moét gewonnen worden door Oranje, anders wordt plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk een bijzonder lastig verhaal. "Dit wordt wel een belangrijk weekje, ja", zegt Robben dan ook in gesprek met de NOS. De flankenflitser werd door bondscoach Danny Blind gebombardeerd tot de nieuwe aanvoerder. "Ik heb er heel veel vertrouwen in. Ik heb al gezegd: je moet je leven geven. Dat is overdreven, maar je snapt wel wat ik daarmee bedoel. De boodschap is gewoon dat je je ziel en zaligheid moet geven. Met z'n allen, vanaf minuut één."

Oranje start donderdag in de Amsterdam ArenA tegen IJsland. "We moeten maar één ding uitstralen: vanavond stapt er één ploeg als winnaar van het veld en dat zijn wij. Als je dat besef met z'n allen hebt, dan ben ik ervan overtuigd dat we het gaan redden gezien de kwaliteiten in onze ploeg. IJsland moet op het veld staan en denken: oei, wij krijgen het vandaag heel moeilijk", weet Robben, die zijn laatste interland door blessures op 16 november 2014 speelde.

Robben is inmiddels weer volledig fit, maar heel veel wedstrijdritme heeft hij niet kunnen opdoen. "Ik moet wel heel eerlijk zijn. Ideaal is het niet. Maar dat speelt niet mee. Het is een wedstrijd op zich. Ik ben al een paar weken bezig met deze wedstrijd. Het zit gewoon in je kop", stelt Robben, die weinig wil zeggen over de wissel van bondscoach. "Ik zie er niet een heel grote verandering in. Een andere bondscoach, maar verder verandert er niet veel. Of het terecht is dat Hiddink weg is? Dat wordt van hogerhand beslist, door de KNVB."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen