Rapport van het Nederlands elftal tegen Turkije

7 september 2015, 08:54

De bodem van de put leek bereikt met een thuisnederlaag tegen IJsland, maar zondag in Konya ging Oranje keihard door alle denkbare ondergrenzen heen. Het leek helemaal nergens op wat de ploeg van coach Danny Blind liet zien en dus zijn de rapportcijfers duidelijk. Slechts één speler krijgt, voor de moeite, een voldoende voor zijn optreden op deze nu al historische voetbalavond.

Jasper Cillessen: 4,5

Met een fout bij de 2-0 deelde Cillessen, doorgaans toch zeer betrouwbaar, mee in de malaise bij Oranje. De keeper van Ajax liet een houdbaar schot van Arda Turan door zijn handen glippen. Een dure misser, want na dit doelpunt was het over en sluiten voor Nederland.

Jairo Riedewald: 6

Er zijn leukere wedstrijden denkbaar om te debuteren in Oranje. Jairo Riedewald speelde in Konya zijn eerste duel voor de nationale ploeg en deed dat, ondanks alle ellende om hem heen, niet eens zo heel erg slecht. De jonge Ajacied verdient, als enige, een (magere) voldoende voor de moeite.

{image[304441][right-half][]}Stefan de Vrij: 4,5

Als speler van Lazio zou De Vrij in Turkije de Oranje-defensie, die verder bestond uit spelers zonder al te veel ervaring of wedstrijdritme, moeten leiden. Toch ging juist hij in de fout bij de 1-0, hij stapte iets te enthousiast in en verloor daardoor tegenstander Özyakup uit het oog.

Jeffrey Bruma: 5

Ook Bruma ging niet vrijuit bij de 1-0. Omdat de PSV'er stond te slapen en enkele meters achter de andere verdedigers stond, hief hij buitenspel op. Hierdoor kon Özyakup ontsnappen aan De Vrij en de meters voorsprong die hij pakte, gaf de Turk niet meer uit handen.

Gregory van der Wiel: 4,5

Zo slecht als tegen IJsland was het ditmaal niet van Van der Wiel, maar dat kon ook bijna niet. Toch speelde de rechtsback weer een slechte wedstrijd en met een onhandige inworp bracht hij Daley Blind in de problemen bij de tweede Turkse goal. Dat hij überhaupt opgeroepen is voor deze twee interlands, ondanks zijn situatie bij Paris Saint Germain, is een miskleun van jewelste gebleken van bondscoach Blind.

{image[304452][right-half][]}Daley Blind: 4

Het huilen stond de zoon van de bondscoach in de catacomben van het stadion nader dan het lachen. Niet zo gek, want met klungelig balverlies stond hij aan de basis van de cruciale 2-0. Blind kon zijn vader niet redden in deze cruciale wedstrijd en leek dat na afloop te beseffen.

Davy Klaassen: 5

Klaassen verzoop in Konya en bleek (nog) niet de kwaliteiten te hebben om Oranje bij de hand te nemen. Dat is gezien zijn gebrek aan ervaring in de nationale ploeg helemaal niet onlogisch, maar wel teleurstellend.

Wesley Sneijder: 4,5

Ook Sneijder kon het verschil niet maken voor Oranje en dat mag hem worden aangerekend. Sneijder had zijn ploeg kunnen helpen door in de eerste helft te scoren, maar stuitte op de Turkse keeper. Daarna zakte ook hij ver weg.

Memphis Depay: 4

Misschien wel de slechtste Oranje-speler in Konya was Memphis Depay. Met zijn houding wekte hij vooral ergernis op. Memphis loopt er in het veld bij alsof hij een wereldster is, maar kwam in Konya niet eens een lantaarnpaal voorbij.

{image[304444][right-half][]}Robin van Persie: 5

Kreeg de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar omdat coach Danny Blind meer voetbal in de ploeg wilde. In de eerste helft had Van Persie een paar redelijke acties, meer kon de aanvaller van Fenerbahçe niet uitrichten. Als aanvoerder bracht hij te weinig.

Luciano Narsingh: 4,5

Spelers als Sneijder, Memphis en Van Persie kan worden verweten dat ze hun niveau niet haalden, bij Narsingh ligt dat anders. Zijn basisniveau is simpelweg niet hoog genoeg voor Oranje, toch mocht hij in de basis beginnen. Dat Narsingh niet goed speelde is niet zijn schuld, hij kan gewoon niet beter, maar vooral van degene die hem opstelde. De PSV'er is Oranje-onwaardig en dat was voor deze avond ook al bekend.

Georginio Wijnaldum: 4,5

De spelmaker van Newcastle United kwam na 45 minuten in de ploeg voor de geblesseerde De Vrij en kreeg meteen een enorme kans op de 2-1. Wijnaldum schatte de bal volledig verkeerd in, met een lachwekkend ogende misser als gevolg. Dat bleek symbolisch voor zijn invalbeurt.

Quincy Promes en Luuk de Jong kwamen in de slotfase in de ploeg bij Oranje voor respectievelijk Narsingh en Blind en speelden niet lang genoeg om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen