Koeman: "KNVB hoeft nu niet aan te kloppen"

Jw
10 september 2015, 20:23

Ronald Koeman wil zijn contract uitdienen bij Southampton. Zelfs het bondscoachschap bij het Nederlands elftal kan daar geen verandering in brengen. Dat heeft de 52-jarige oefenmeester donderdag laten weten tegenover Engelse media. 

Danny Blind heeft pas twee wedstrijden op de bank gezeten als bondscoach van Oranje, maar beide duels gingen verloren. Daardoor heeft Nederland kwalificatie voor het EK niet meer in eigen hand. De Engelse media linken het één aan het ander en vroegen Koeman of hij interesse zou hebben. "Iedereen weet dat ik die ambitie heb, maar alleen in de toekomst. Niet voor nu, en niet voor volgend jaar. Wellicht komt het ervan in de toekomst, maar op dit moment is dat niet aan de orde", stelde Koeman. "Ik dien mijn contract gewoon uit."

Koeman werd door Engelse media in verband gebracht met het bondscoachschap, wat hij wel had verwacht. "Het zijn niet de beste tijden voor het Nederlandse team. Dat weten we allemaal en natuurlijk krijg je dan zulke geruchten."

Koeman was na het WK in 2014 in beeld om de succesvolle Louis van Gaal op te volgen, maar de keuze viel uiteindelijk op Guus Hiddink. Danny Blind werd bij de aanstelling van Hiddink al vastgelegd als diens opvolger, maar werd voortijdig eindverantwoordelijke vanwege de slechte resultaten. Onder Blind is het vooralsnog niet verbeterd, waardoor Koeman weer in verband wordt gebracht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen