Fraser excuseert zich: "Maar sta er nog steeds achter"

21 september 2015, 13:03

Henk Fraser baarde zaterdagavond na het met 2-1 verloren uitduel met PEC Zwolle opzien, door verdediger Gianni Zuiverloon openlijk in de media te bekritiseren. De speler ging niet vrijuit bij de tweede treffer van PEC Zwolle (van Lars Veldwijk) en dat stak Fraser voor de camera's niet onder stoelen of banken. De coach van ADO heeft daar nu zijn excuses voor aangeboden.

Fraser beseft dat de uitlatingen in de pers niet chique waren en stelt dat deze voortkwamen uit teleurstelling en frustratie. "En dan passen excuses, maar ik heb Gianni ook niet afgemaakt of zo", zegt Fraser in het Algemeen Dagblad. "Het is tegenwoordig een hype om voetballers in bescherming te nemen. Dick Advocaat en Cor Pot adviseerden me dat te doen. Het hoort natuurlijk ook, en misschien moet ik me ook inhouden, maar als mij ernaar wordt gevraagd, geef ik gewoon eerlijk antwoord.

De oefenmeester heeft nu drie keer op rij verloren met ADO en dat leidde tot een bitter gevoel bij Fraser, die spelers al eens eerder openlijk bekritiseerde. "Ik ben ook een mens, was supergefrustreerd, zeker ook omdat we voetballend de zaken lang voor elkaar hadden. Overigens sta ik nog steeds achter de inhoud van mijn kritiek: zijn manier van verdedigen deed pijn aan mijn ogen."

De woorden die Fraser bij Omroep West over Zuiverloon sprak: "De tweede goal, daarvan ga ik proberen me niet uit te laten. Ik had Zuiverloon er eerder af moeten halen, want ik herkende iets. Zwolle ging meer risico nemen, dan moet je ook echt verdedigen. Dan kan je niet de vrije man zijn. Je moet je man oppakken en je moet lijf-aan-lijfgevechten aan gaan. Je moet de echte wil hebben om te winnen. Ik herkende dat bij hem. Ik had hem er eerder af moeten halen. Daar maak ik een fout."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen