AZ schrijft weer rode cijfers maar belooft betere tijden

Jw
5 oktober 2015, 19:14

AZ heeft het afgelopen boekjaar opnieuw een miljoenenverlies geleden. De Alkmaarders boekten een verlies van 2,2 miljoen euro, terwijl het jaar daarvoor ook al 3,1 miljoen in het rood werd geschreven. De Europa League-deelnemer verwacht voor komend jaar echter betere tijden.

"Tuurlijk, negatief blijft negatief. Maar het is geruststellend dat dit jaar beter zal zijn", directeur Robert Eenhoorn in gesprek met RTV Noord-Holland. "Wat je bij ons ziet is dat het operationele bedrijfsresultaat nog negatief is, maar dat dat steeds beter wordt. Daardoor zijn we minder afhankelijk van transfers en kunnen we meer keuzes maken op basis van strategie."

AZ rekende de transferopbrengst van Nemanja Gudelj (circa zes miljoen euro) mee in het afgelopen jaar, maar de inkomsten uit de verkoop van Steven Berghuis en Aron Johannsson komen pas het komende jaar in de boeken. 

Eenhoorn haalt daarnaast de bouw van het nieuwe trainingscomplex aan als grote kostenpost. "Dat is natuurlijk duurder dan het huidige complex 't Lood. Maar het biedt ook mogelijkheden aan de opbrengstenkant. Kijk naar de bouw van het complex en de sponsoring die daar voor terugkomt. Je kan niet zeggen dat het duurder wordt, het levert uiteindelijk ook wat op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen