PSV schrijft prima cijfers over boekjaar 2014/2015

6 oktober 2015, 13:54

PSV kan op financieel gebied terugkijken op een prima boekjaar. Uit het dinsdag gepubliceerde financieel jaarverslag van 2014/2015 is gebleken dat er een nettowinst van 3 miljoen euro is geboekt. Een jaar eerder werd er een positief resultaat van 0,4 miljoen euro genoteerd. De omzet van de Eindhovense club is van 63,3 naar 64,2 miljoen euro gestegen.

De kosten en opbrengsten bleven binnen de verwachtingen, geeft PSV aan via de officiële kanalen van de club. De kampioenspremies zijn wel opgenomen in het resultaat. Ondanks de contractverlengingen van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum en het aantrekken van nieuwe spelers als Luuk de Jong, Andrés Guardado en Nicolas Isimat-Mirin is er dus een nettowinst geschreven. De transfer van Depay naar Manchester United speelt hier een belangrijke rol in. PSV verwacht over het boekjaar 2015/2016 wederom een positief resultaat te boeken.

Algemeen directeur Toon Gerbrands kan tevreden zijn met de cijfers, maar waakt ervoor dat de belastingheffing rondom het betaalde voetbal een zorgelijk vraagstuk is. Dit leidde tussen 2012 en 2015 tot een extra belastinglast van 9 miljoen euro. "Iedereen moet belasting betalen, maar het voetbal is de afgelopen jaren in Nederland wel extra gepakt. Er is de crisistax geweest, bij een aantal dingen waarin we niet konden voorzien en nu is er een nieuwe maatregel en die heeft te maken met doorverkoopvercentages bij transfers. Daar moet een club 75% extra over betalen. Iets dat drie jaar geleden nog niet bekend was en dus hebben we daar geen rekening mee gehouden. Wij betalen in totaal rond 18 miljoen aan belasting. Daarom vragen we er aandacht voor om onze concurrentiepositie ook sterker te kunnen maken", aldus Gerbrands.

De PSV-directeur benadrukt wel dat de goede weg verder bewandeld wordt. "PSV begint langzaam terug te krabbelen naar een heel goed financieel fundament. Aan het eind van het jaar staat er zo'n 21 miljoen euro op de bank. Qua liquiditeit is dat voor PSV een goede situatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen