Cruijff over Oranje: "Omgang met spelers is het probleem"

Ger
12 oktober 2015, 07:56

Hoewel Oranje deze week een startbewijs voor het EK van 2016 dreigt te gaan missen, ontbreekt het volgens Johan Cruijff niet aan talent in Nederland. Volgens de oud-topvoetballer vormt de omgang met de spelers echter een probleem.

Cruijff zag hoe Oranje in de uitwedstrijd tegen Kazachstan de controle verloor. "Het Nederlands elftal startte prima en loste goed het probleem van het moeten winnen op. Maar dan die laatste twintig minuten. De fase waarin Kazachstan wat meer va banque ging spelen en Nederland volledig de controle kwijtraakte", aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Ik vond het alleszeggend dat Jeroen Zoet op niet één schot moest reageren, maar wel zo'n twintig ballen met z'n voeten weg heeft moeten trappen. Zoals ik het ook heel pijnlijk vond dat Robin van Persie, in de periode dat hij in het veld stond, precies één bal heeft aangeraakt."

Volgens Cruijff is het afgelopen WK niet goed geanalyseerd. "In plaats daarvan gingen de meesten na die verrassende derde plaats over tot de orde van de dag. Met alle gevolgen van dien. Anderhalf jaar later zit het Nederlands elftal in de problemen. Niet omdat de voetballers slechter zijn geworden, maar omdat er niet met ze is omgegaan zoals dat zou moeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen