Bayern München wint ook negende duel, Dost trefzeker

17 oktober 2015, 17:26   Bijgewerkt: 17 oktober 2015, 17:39

Op Bayern München staat ook dit seizoen absoluut geen maat in de Bundesliga. Vandaag (zaterdag) werd ook de negende wedstrijd van dit seizoen in winst omgezet, Werder Bremen werd met 0-1 geklopt. Nog nooit slaagde een ploeg in de Bundesliga er in om de eerste negen duels te winnen. Bas Dost droeg met een doelpunt bij aan de 4-2 zege van VfL Wolfsburg op 1899 Hoffenheim, terwijl Schalke 04 in blessuretijd een driepunter behaalde. 

Voorafgaand aan de wedstrijd in Bremen werd verwacht dat Bayern met twee vingers in de neus zou gaan winnen van Werder. De laatste negen ontmoetingen waren in een zege voor Bayern geëindigd en bovendien steekt de landskampioen in topvorm. Verrassend was het dan ook niet dat Thomas Müller in de 23ste minuut de 0-1 aantekende. Bayern was in de eerste helft oppermachtig op vreemde bodem en had meer dan tachtig procent balbezit. Na de pauze beet Werder wel iets meer van zich af, maar een nederlaag kon het niet meer voorkomen. Daardoor heeft Bayern haar eerste negen duels van dit competitieseizoen gewonnen en een nieuw record gevestigd. Er slaagde namelijk nog nooit een ploeg in om dat te realiseren.

VfL Wolfsburg, dat komende woensdag in de Champions League tegen PSV speelt, heeft laagvlieger 1899 Hoffenheim op een 4-2 nederlaag getrakteerd. De thuisclub stond al na zeven minuten op een 2-0 voorsprong, door goals van Max Kruse (binnen één minuut) en Bas Dost. De Nederlander was met het hoofd trefzeker. Hoffenheim kwam verrassend nog terug tot 2-2, maar door twee treffers van Kruse zegevierde de CL-deelnemer alsnog met 4-2. Het waren overigens de eerste doelpunten van de Duitser in dienst van Wolfsburg, dat hem afgelopen zomer overnam van Borussia Mönchengladbach.

FC Augsburg heeft een slechte generale repetitie beleefd voor het duel met AZ in de Europa League van donderdag. Op eigen veld werd er met 0-2 verloren van promovendus SV Darmstadt. Daardoor blijft de ploeg van Paul Verhaegh zestiende in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen