Sterk Heerenveen klopt armoedig Cambuur in derby

1 november 2015, 16:23   Bijgewerkt: 1 november 2015, 18:08

De Friese derby is een prooi gebleken voor sc Heerenveen. De geplaagde ploeg van Foppe de Haan klopte aartsrivaal SC Cambuur met 2-0, door twee doelpunten in de eerste helft. Op de zege viel niets af te dingen, want de bezoekers uit Leeuwarden kregen geen poot aan de grond in het hol van de leeuw. Heerenveen kan door de zege weer omhoog kijken, terwijl Cambuur verder wegzakt in het moerras.

Cambuur moest het in het Abe Lenstra Stadion stellen zonder de geblesseerde Bartholomew Ogbeche en coach Henk de Jong koos er daardoor voor om met Sander van de Streek in de spits te beginnen. Daardoor was er op het middenveld plek voor Jamiro Monteiro. Het experiment van de coach van Cambuur faalde hopeloos, aangezien de bezoekers al na 34 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken. Reden voor De Jong om nog voor de pauze Monteiro te wisselen voor Martijn Barto en weer met een echte spits te spelen.

Heerenveen trok zich na de pauze meer terug en liet de bal aan Cambuur. Die speelwijze was begrijpelijk, omdat de Leeuwarders niets deden met het vele balbezit. De ploeg was onmachtig en slaagde er niet in om kansen te creëren. Het raakte in de slotfase via invaller Jack Byrne uit een vrije trap nog wel de kruising, maar dichterbij een doelpunt kwam de nummer zeventien van de Eredivisie niet. Heerenveen kreeg via Larsson (mooi hakje) en Kenneth Otigba (kopbal) nog kansen om de score uit te breiden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-0 eindstand.

Abe Lenstra Stadion

Abe Lenstra Stadion

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen