PSV moet winnen om het in eigen hand te houden

3 november 2015, 15:01   Bijgewerkt: 3 november 2015, 15:06

Ruim anderhalve maand geleden luisterde PSV haar rentree in de Champions League, na een afwezigheid van zeven jaar, op met een fraaie thuiszege op het Manchester United van manager Louis van Gaal. Maar de daaropvolgende bezoekjes aan CSKA Moskou en VfL Wolfsburg leverden de Eindhovenaren geen punten op, waardoor het thuisduel van vanavond (dinsdag) met de Duitse club al als cruciaal beschouwd kan worden om de kansen op overwintering in het miljoenenbal in eigen hand te houden.

Halverwege de groepsfase van de Champions League is de situatie in groep B als volgt: Wolfsburg staat met zes punten uit drie duels bovenaan, terwijl PSV met drie punten de hekkensluiter is. CSKA Moskou en Manchester United delen met ieder vier punten de tweede plaats en staan eveneens vanavond tegenover elkaar op Old Trafford in Manchester. Op papier heeft PSV dus nog alle kans om te overwinteren - zelfs poulewinst is een reële optie - maar dan moet de kampioen van Nederland vanavond wel winnen in het Philips Stadion. Om dat te bereiken is het volgens coach Phillip Cocu zaak dat PSV scherp is op 'wedstrijdbepalende details'.

Winnen van VfL Wolfsburg is vooralsnog geen enkele Nederlandse club gelukt, al speelden die Wölfe (het duel van twee weken geleden met PSV niet meegeteld) pas drie keer eerder tegen een eredivisieclub. In het seizoen 2008/2009 ging SC Heerenveen in de groepsfase van de laatste editie van de UEFA Cup op bezoek bij Wolfsburg. De Friezen kregen ondanks de 0-1 van Mika Väyrynen met 5-1 op de broek. Wolfsburg, dat later dat seizoen kampioen zou worden in de Bundesliga, kwam niet naar Heerenveen omdat de groepsfase destijds een halve competitie was tussen vijf clubs die ieder twee thuis- en uitwedstrijden speelden. In het seizoen 1999/2000 was Wolfsburg in de tweede ronde van de UEFA Cup over twee duels met 1-0 te sterk voor Roda JC Kerkrade. Na een 0-0 gelijkspel in Limburg wonnen de Noord-Duitsers thuis met 1-0.

Wolfsburg steekt in elk geval in een prima vorm. De werkgever van Bas Dost ging vorige week in de DFB Pokal weliswaar kansloos onderuit tegen Bayern München, maar wist haar laatste drie competitieduels allemaal te winnen. PSV kende afgelopen weekend met een 3-6 zege bij De Graafschap een doelpuntrijke 'generale' voor de ontmoeting met Wolfsburg, maar lijkt soms wel met een concentratieprobleem te kampen. Op De Vijverberg werd een 0-3 voorsprong uit handen gegeven. Eerder in oktober werd thuis tegen Excelsior in de slotfase al een zeker lijkende overwinning weggegeven (1-1). Ook in Wolfsburg was PSV op cruciale momenten niet bij de les.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen