Overwintering op de tocht voor machteloos Ajax

Jw
5 november 2015, 21:02   Bijgewerkt: 5 november 2015, 21:52

Ajax heeft ook de vierde groepswedstrijd in de Europa League niet gewonnen. De Amsterdammers waren in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe gelijkwaardig, wat zich ook liet zien in de eindstand: 0-0. Ajax blijft op de derde plaats steken en heeft plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen handen. 

Ajax werkte afgelopen zaterdag aan het vertrouwen door Roda JC met 6-0 opzij te zetten. Dat had Amsterdam ook wel nodig, want het was even geleden dat er sprankelend werd gevoetbald door de ploeg van trainer Frank de Boer. Fenerbahçe was echter andere koek, zo gaven De Boer en zijn spelers in aanloop naar dit duel meerdere malen aan. Dat bleek donderdag ook.

Fenerbahçe en Ajax lieten net als in het vorige treffen zien opnieuw enorm aan elkaar gewaagd te zijn, waar de Turken gezien de winst in het heenduel (1-0) wel mee konden leven. De club uit Istanbul hoefde niet zo nodig, al zal Robin van Persie daar anders over hebben gedacht. De topscorer aller tijden van Oranje werd deze week niet geselecteerd voor het Nederlands elftal en kon zich vanavond voor de ogen van de aanwezige bondscoach Danny Blind bewijzen in de Amsterdam ArenA.

Na de rust werd het er niet spannender op. Ajax bleef op zoek naar een gaatje in de Turkse defensie, maar kreeg Fenerbahçe niet aan het wankelen. Tot overmaat van ramp viel er nóg een vleugelspeler uit. Viktor Fischer had last van zijn bovenbeen gekregen na een botsing met zijn Deense landgenoot Simon Kjaer.

In de slotfase kreeg Fenerbahçe een paar grote kansen op de overwinning, maar het sloeg in tegenstelling tot de vorige ontmoeting niet toe. Doordat Molde FK opnieuw won van Celtic (1-2), hebben de Noren zich al geplaatst voor de volgende ronde. Fenerbahçe, Ajax en Celtic mogen in de laatste twee wedstrijden uitmaken welke ploeg als nummer twee overwintert. De Turken hebben in die strijd de beste papieren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen