De Haan wint met SC Heerenveen ook in Enschede

Jw
7 november 2015, 20:27   Bijgewerkt: 7 november 2015, 20:46

SC Heerenveen heeft zaterdagavond de tweede competitiezege op rij geboekt. Na de derbywinst tegen rivaal SC Cambuur werd FC Twente met 4-1 verslagen. De Tukkers blijven daardoor in de onderste regionen van de Eredivisie hangen, terwijl SC Heerenveen die juist achter zich laat en opklimt naar de middenmoot. 

Daarnaast zit het op de juiste momenten mee. SC Heerenveen kwam al vroeg op voorsprong in de Grolsch Veste. Caner Cavlan gaf onbedoeld een assist op Luciano Slagveer, die kon scoren doordat de inzet van zijn teamgenoot via de paal voor zijn voeten kwam. Zo hadden de Friezen de Tukkers in de Grolsch Veste al vroeg stil gekregen.

In de tweede helft dacht SC Heerenveen de wedstrijd makkelijk uit te kunnen spelen, maar Ziyech nam de thuisploeg alsnog op sleeptouw met zijn klasse. Met een hard afstandsschot hielp hij FC Twente over een dood punt, want tot dat moment was de inspiratie volledig verdwenen bij de Tukkers. Het is te hopen voor de Twente-fans dat de steunpilaar het seizoen afmaakt in Enschede, want hij steekt er als enige nog bovenuit in het verder volledig afgeroomde elftal.

FC Twente deed door de aansluitingstreffer weer volledig mee, tot vreugde van de fans, die er al niet meer op hadden gehoopt. Het was echter typerend dat SC Heerenveen uiteindelijk toch zonder al te veel moeite de zege veiligstelde. Drommel bokste een inzet van Slagveer weg, maar de bal verdween via teamgenoot Joachim Andersen alsnog in het doel. Sam Larsson maakte er in de slotfase op fraaie wijze zelfs nog 1-4 van. Het zijn donkere dagen voor FC Twente, dat moet vrezen voor een seizoen degradatievoetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen