El Ahmadi: "Geef Ajax de ruimte en je hebt een probleem"

8 november 2015, 09:11

De dag van de klassieker is aangebroken in de Eredivisie. Om 14.30 uur trappen Feyenoord en Ajax af in de Rotterdamse Kuip voor volgens velen de mooiste wedstrijd van Nederland. Beide teams kennen elkaars sterke en zwakke punten, niet in de laatste plaats door de onderlinge bekerwedstrijd van vorige week. 

In de derde ronde van de KNVB Beker won Feyenoord met 1-0, door een doelpunt in blessuretijd van Joël Veltman. In de eerste helft had de thuisploeg toen echter weinig te vertellen. "We hebben toen verzuimd om vooruit te drukken. Dan zie je hoe makkelijk Ajax voetbalt. In de tweede helft deden we wel wat we moesten doen en toen werd het ook meteen een echte wedstrijd", blikt Karim El Ahmadi terug in AD Sportwereld.

"Het is duidelijk, en iedereen weet dat: geef Ajax de ruimte om te voetballen en je hebt een probleem", vult de middenvelder aan. "Zij hebben gewoon vaste patronen. Maar we hebben in die bekerwedstrijd ook gezien dat wij fysiek veel sterker zijn. Dan gaat het publiek er nog eens achter staan en kantelt de wedstrijd."

Ajax-middenvelder Nemanja Gudelj ziet het iets anders, zegt hij in dezelfde krant. "Tijdens de eerste helft van de bekerwedstrijd hebben we laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn. Dat moeten we morgen bevestigen. We kunnen Feyenoord niet knock-out krijgen, maar wel vast een tik uitdelen in de titelstrijd. Vooral omdat wij na een overwinning nog meer vertrouwen krijgen. Ons elftal, ook het middenveld, is in balans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen