Blind: "Ik heb heel veel respect voor Van Persie"

9 november 2015, 19:45

Oranje-bondscoach Danny Blind heeft maandag op een persconferentie benadrukt 'heel veel respect' te hebben voor Robin van Persie. De keuzeheer zorgde vorige week voor ophef, door de spits van Fenerbahçe te passeren voor de oefenduels met Wales (13 november) en Duitsland (17 november).

"Ik heb heel veel respect voor Robin van Persie, daar is geen enkele twijfel over", sprak Blind. "Ik heb in Kazachstan al een gesprek in die trant met hem gevoerd, hij wist dus hoe ik erover dacht. Ik heb hem niet afgeserveerd, ik heb vorige week alleen gemeld dat ik hem deze keer niet selecteer. Dat is wat anders dan dat ik hem de wacht aanzeg. Als ik hem niet meer zou selecteren, dan had ik inderdaad naar Istanbul gemoeten."

Van Persie was afgelopen donderdag in Amsterdam voor de Europa League-wedstrijd van zijn club Fenerbahçe tegen Ajax. Blind had de aanvaller per sms gevraagd of het mogelijk was elkaar te ontmoeten. "Maar gezien het programma lukte dat niet", aldus Blind. "Of ik het achteraf anders had gedaan? Nee, dat denk ik niet. Oké, als het wat vriendelijker had gekund, dan was dat misschien aangenamer geweest. Maar ik heb de boodschap niet ontkracht."

Vorige week zei Blind het volgende over Van Persie: "Ik vind dat hij na zijn overgang naar Turkije nog niet in zijn ritme is gekomen. Hij heeft volgens mij maar één volledige wedstrijd afgewerkt. Dat is geen goed teken. Als topvoetballer moet je meerdere wedstrijden negentig minuten in actie kunnen komen. Ik vind hem ook niet goed spelen. Hij oogt niet scherp en fris. Met Oranje gaan we nu een nieuwe periode in en dan wil ik ook andere spelers zien. Maar dit is zeker niet voorgoed, want in potentie is Van Persie nog steeds onze beste spits. Ik hoop dat hij in 2016 weer fit is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen