Kistemaker: "De Graafschap bezig met kansloze missie"

10 november 2015, 08:22

Na twaalf wedstrijden is De Graafschap de troosteloze hekkensluiter van de Eredivisie. De ploeg uit Doetinchem won nog niet één keer en sprokkelde pas twee puntjes bijeen. Het lijkt rechtstreeks af te stevenen op degradatie, ziet ook voormalig trainer Simon Kistemaker. De situatie bij de Superboeren doet hem pijn.

"De Graafschap zit in mijn bloed en ik ben enorm betrokken bij ze, maar in mijn ogen zijn ze bezig met een kansloze missie. De selectie is kwalitatief niet goed genoeg", zegt hij tegenover Omroep Gelderland.

Met name de laatste weken doet De Graafschap voetballend regelmatig niet onder voor de tegenstander, maar staat het na negentig minuten wel met lege handen. "Dat doet pijn. Het is niet fijn om te zien", vindt Kistemaker. De Superboeren promoveerden vorig seizoen min of meer per toeval, via de nacompetitie, naar de Eredivisie. Zoiets heeft Kistemaker zelf ook eens meegemaakt. "Ik was trainer bij DS'79 uit Dordrecht. We eindigden in 1986 in de middenmoot van de eerste divisie, maar promoveerde door de nacompetitie. Hetzelfde als De Graafschap vorig seizoen deed. We hadden geen middelen, maar konden wel voor gekke wedstrijden zorgen. We kletsten er elke week in. Dat lukt maar een paar wedstrijden, niet alle 34. Dan zie je dat kwaliteit uiteindelijk de doorslag geeft. We werden in de Eredivisie laatste met twaalf punten en honderd goals tegen."

Volgens Kistemaker kan De Graafschap het dit seizoen alleen nog redden als er heel snel versterkingen komen. "Als het verschil met de nummer voorlaatst tien punten wordt, dan speel je voor de kat z'n viool."

De Graafschap heeft na twaalf duels een achterstand van vijf punten op concurrenten Cambuur en Willem II. Op 27 november staat voor de Achterhoekers een uitwedstrijd tegen Cambuur op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen