Jong Oranje verliest na 0-2 voorsprong met 4-2

17 november 2015, 20:14   Bijgewerkt: 17 november 2015, 21:43

Jong Oranje heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen in de EK-kwalificatie. Op bezoek bij concurrent Slowakije verloor de ploeg van coach Fred Grim met 4-2. De nederlaag is vooral opvallend omdat Jong Oranje voor rust dicteerde en halverwege een 0-2 voorsprong koesterde.

Voor Jong Oranje was de opdracht helder dinsdag: omdat het vorige maand thuis verloren had van Slowakije (1-3), moest het de returnwedstrijd winnen. Alleen dan zou het alles in eigen hand houden. Het liefst wilde het zelfs een ruime zege boeken, om zo het onderlinge resultaat recht te trekken.

Dat leek erin te zitten, want halverwege leidde de ploeg van coach Grim met 0-2. Beide doelpunten werden gemaakt door Vincent Janssen, de spits van AZ. De eerste tikte hij binnen op aangeven van Jorrit Hendrix, bij de tweede oordeelde de arbitrage dat zijn schot de doellijn volledig gepasseerd was. Een omstreden beslissing, maar Jong Oranje maalde er niet om. Het zat op rozen, maar die situatie veranderde in de tweede helft volledig. Vijf minuten na rust maakte Slowakije de 1-2 en FC Groningen-speler Albert Rusnák verzorgde vervolgens de gelijkmaker. Twee doelpunten in de laatste tien minutuen bezorgden de thuisploeg de winst.

Door het resultaat blijft Jong Oranje steken op negen punten uit vijf wedstrijden, Slowakije heeft na vier duels dezelfde hoeveelheid punten. Jong Turkije heeft zes punten, na drie kwalificatiewedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen