Licentie FC Twente mogelijk in gevaar na uitlekken contract

Ger
24 november 2015, 21:20

De licentiecommissie van de KNVB gaat het contract van FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen onder de loep nemen. De uitgelekte documenten lijken te verschillen van de afspraken waarvan de voetbalbond op de hoogte was. Twente ging vorig jaar de samenwerking aan met Doyen en ontving vijf miljoen euro in ruil voor de transferrechten van zeven spelers.

De KNVB kreeg destijds de contracten die Twente en Doyen tekenden onder ogen. "Die zijn toen ook aangepast. Dat gebeurde omdat er sprake was van teveel invloed op het transferbeleid door Doyen", aldus woordvoerder Hans van Kastel van de KNVB tegen de NOS. In de nu uitgelekte stukken lijkt er echter alsnog sprake van die invloed door Doyen. Bij een redelijk bod op een speler kon Twente eigenlijk niet anders dan akkoord gaan, anders moest Doyen alsnog worden gecompenseerd.

Van Kastel: "De licentiecommissie gaat nu checken of die additionele bepalingen in strijd zijn met de regels." FC Twente zit al lange tijd in categorie 1 van de KNVB, de clubs die in financieel opzicht in moeilijkheden verkeren. In de Eredivisie staan de Tukkers slechts vijftiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen