PSV kent eenvoudige avond tegen onfortuinlijk AZ

Jw
29 november 2015, 18:40

PSV heeft haar goede midweekse resultaat in de Champions League – 0-0 tegen Manchester United ­– een positief vervolg kunnen geven. De Eindhovenaren klopten AZ zondagmiddag met 3-0.  De bezoekers uit Alkmaar begonnen het duel uiterst ongelukkig. AZ incasseerde al na twee minuten een eigen doelpunt via pechvogel Derrick Luckassen. Diezelfde Luckassen moest in de tweede helft met een rode kaart het veld verlaten, na een slaande beweging in het gelaat van Luuk de Jong.

Het was voor Luckassen niet de eerste keer dat hij zijn ploeg een slechte dienst bewees. De Nederlands-Ghanese stopper mikte eerder dit kalenderjaar ook al eens in eigen doel tegen Feyenoord. Vandaag ging het fout, toen een hoekschop van PSV over de mee opgekomen Jeffrey Bruma vloog. In een reflex stak Luckassen zijn linkerbeen uit, waardoor de bal van dichtbij in de hoek van het doel vloog, naast de verstijfde Gino Coutinho.

Die voorspelling kwam meer dan uit. Na de rappe 1-0 was PSV heer en meester. Na een kwartier kon Luuk de Jong de score verdubbelen, na prima voorbereidend werk van Joshua Brenet. De uit noodzaak als linksback opererende verdediger ondergaat een opvallende transformatie. Op zijn nieuwe positie presteerde hij woensdagavond ook al uitstekend tegen Manchester United. Tegen AZ ging hij als een ware buitenspeler zijn man voorbij, verzorgde hij een loepzuivere voorzet, waar De Jong alleen nog maar zijn hoofd tegenaan hoefde te plaatsen: 2-0.

De avond van Derrick Luckassen leek niet veel erger te kunnen, maar kwam tot een nog lager dieptepunt toen hij in de tweede helft tegen een rode kaart aanliep. Na de bal verloren te hebben aan De Jong ging hij in de fout, door zijn arm vol in het gezicht van de PSV-smaakmaker te plaatsen. Het incident ging niet voorbij aan de ogen van scheidsrechter Richard Liesveld, waardoor Luckassen met een rode kaart kon inrukken.

Het enige lichtpunt voor AZ en Luckassen was het feit dat de score na de rode kaart niet verder meer uitliep. Een fraaie uithaal van uitblinker Brenet in de slotfase kwam niet verder dan de deklat. Door de overwinning blijft PSV in het spoor van Ajax en Feyenoord, die hun wedstrijden dit weekeinde tevens winnend afsloten. Het verschil met nummer twee Feyenoord blijft één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen