Cambuur meldt nettowinst van ruim half miljoen

1 december 2015, 16:49

Het seizoen 2014/2015 is uitstekend verlopen voor SC Cambuur. De Friese club behaalde de sportieve doelstelling van rechtstreekse handhaving in de Eredivisie en maakt dinsdag bekend dat het, voor het vijfde seizoen op rij, zwarte cijfers heeft geschreven. Cambuur boekte over het afgelopen boekjaar een nettowinst van 511.000 euro, zo meldt het via de officiële kanalen.

"Deze winst is tevens tot stand gekomen door een positief transferresultaat. Belangrijk om te vermelden is dat we een positief operationeel bedrijfsresultaat uit de exploitatie hebben behaald", schrijft Cambuur trots. "Zoals vaker gememoreerd zijn deze winstcijfers noodzakelijk om de grote verliezen uit het verleden goed te maken. We gaan de goede kant op, maar met een negatief eigen vermogen van ruim 2 miljoen zijn we nog lang niet daar waar we willen zijn. We werken toe naar de situatie dat de club een positief eigen vermogen heeft en niet meer afhankelijk is van derden. Vanzelfsprekend versnelt het spelen op Eredivisieniveau dit proces."

"Voor het seizoen 2015/2016 is er begroot met lagere winstcijfers. Dit is mede ingegeven door de komst van Jong SC Cambuur. De financiële forecast laat zien dat we iets voor lopen op deze begroting", aldus Cambuur, dat in januari gaat proberen de selectie te versterken. "Maar het uitgangspunt zal zijn dat de investering binnen de begroting moet plaatsvinden. De beleidslijn dat er geen geld wordt uitgegeven dat niet voorhanden is, zal dus leidend zijn."

Cambuur staat voorlaatste in de Eredivisie, met twee punten voorsprong op hekkensluiter De Graafschap. Afgelopen weekend verloor de Leeuwarder club op eigen veld met 2-3 van de Achterhoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen