Ajax en Jonk alsnog met elkaar om de tafel

2 december 2015, 07:40   Bijgewerkt: 2 december 2015, 08:40

Ajax en Wim Jonk schuiven alsnog met elkaar aan tafel om een oplossing te zoeken voor de problematische situatie rond het hoofd opleidingen van de Amsterdamse topclub. De advocaten van zowel Jonk als de koploper van de Eredivisie voerden maandag uitgebreid overleg in de ArenA. Volgens De Telegraaf is het daarom nog maar de vraag of de arbitragezaak op 16 december zijn doorgang zal vinden.

De gesprekken tussen kamp-Jonk en Ajax lijken niet te duiden op een terugkeer van de Volendammer bij de club. Dat is zo goed als uitgesloten. Het afscheid van de oud-international bij Ajax lijkt snel een feit te zijn. De onderhandelingen tussen beide partijen hebben het doel om een tot een geschikte en passende vertrekregeling te komen. Als deze uitblijft, dan zal de arbitragezaak over exact twee weken doorgaan.

Ten grondslag aan de problemen rond Jonk ligt het feit dat de leden van het Technisch Hart niet met elkaar op één lijn zaten. Jonk wilde mede daarom niet meer aanschuiven bij vergaderingen met Dennis Bergkamp en Marc Overmars. Hij werd gesteund door Johan Cruijff, die stopte als adviseur bij Ajax en wiens plan niet meer tot uitvoering lijkt te worden gebracht. De legendarische nummer 14, die ernstig ziek is, werd zondag door Jonk, Tscheu La Ling en Ruben Jongkind bezocht in Barcelona.

Ondertussen is Ajax druk bezig met de opvolging van de vertrekkende rvc-voorzitter Hans Wijers en Dolf Collee, die als commissaris tot algemeen directeur gepromoveerde. Volgens bovengenoemde ochtendkrant wordt met in het geheim met Peter Mensing van PricewaterhouseCoopers (PWC) gesproken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen