AZ neemt afscheid met waardig gelijkspel bij Bilbao

Jw
10 december 2015, 23:07

AZ heeft donderdagavond de eer gered in de laatste groepswedstrijd van de Europa League. De reeds uitgeschakelde Alkmaarders waren tegen Athletic de Bilbao lange tijd op weg naar een nederlaag, maar Vincent Janssen maakte kort voor het einde de gelijkmaker. Het werd 2-2.

AZ, dat alleen nog vocht voor de eer en de winstpremie, kreeg direct na de rust een flinke tik te verwerken. Amper twintig seconden nadat er was gefloten voor het begin van de tweede helft wees scheidsrechter Bastien tot frustratie van de AZ-spelers naar de stip. Derrick Luckassen kreeg de bal tegen zijn arm geschoten, terwijl hij die juist tegen zijn lichaam aanhield. Mikel San José liet de makkelijk gegeven strafschop niet onbenut (2-1).

Na de makkelijk verdiende voorsprong van Athletic de Bilbao verdween de inspiratie bij de bezoekers. Wat volgde, was een vervolg dat past in het plaatje van een typische wedstrijd om des keizers baard.

Toch ontvlamde de wedstrijd alsnog in de slotfase. Kort nadat drie spelers van Athletic de Bilbao binnen een paar seconden één keer op Gino Coutinho en twee keer op de lat hadden geschoten, liet Vincent Janssen zien een echte spits te zijn. De jeugdinternational van Oranje, die wederom bikkelhard werkte, bepaalde vanuit een moeilijke hoek de eindstand op 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen