Lazio krijgt andermaal straf aan broek wegens racisme

4 februari 2016, 16:32

De Italiaanse voetbalbond heeft Lazio een boete van 50.000 euro opgelegd. Tevens moet de Romeinse club op last van de bond haar stadion voor twee thuiswedstrijden deels gesloten houden. Aanleiding voor de sancties is racistisch gedrag van de Lazio-fans jegens Napoli-speler Kalidou Koulibaly.

Koulibaly was woensdag in het uitduel van zijn club met Lazio (0-2 winst) met racistische teksten het mikpunt van de Romeinse supporters. Scheidsrechter Massimiliano Irrati legde om die reden na rust de wedstrijd voor een paar minuten stil, iets wat Lazio-coach Stefano Pioli maar overdreven vond. "Ik zou de wedstrijd niet gestaakt hebben. Dat gezang kwam slechts van een minderheid van de fans. Volgens mij zijn het geen racisten", bagatelliseerde de oefenmeester het voorval.

Naast het betalen van 50.000 euro boete moet Lazio de Curva Nord, waar de harde kern van de club normaal gesproken plaatsneemt, voor twee duels gesloten houden. Het is niet bepaald de eerste keer dat de werkgever van Stefan de Vrij, Ricardo Kishna, Wesley Hoedt en Edson Braafheid wordt bestraft wegens racistisch gedrag van de achterban.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen