Sprookje Leicester bereikt nieuw toppunt na zege bij City

6 februari 2016, 15:45   Bijgewerkt: 6 februari 2016, 16:21

De onwaarschijnlijke opmars van Leicester City blijft maar voortduren in de Premier League. De stuntploeg van Claudio Ranieri zette het Engelse voetbal zaterdagmiddag nog maar weer eens op zijn kop, door met 1-3 (!) te winnen van concurrent Manchester City. Door die indrukwekkende uitslag lijkt de verrassende koploper dit seizoen dé titelkandidaat in de Premier League. Het gat met de grootmacht bedraagt nu zes punten.

Manchester City wist wat het moest doen in de kraker in het eigen stadion. Bij een zege op The Voxes zou de ploeg van scheidend coach Manuel Pellegrini de koppositie overnemen van Leicester City. Wat voor The Citizens een mooie middag moest worden, liep uit op een ramp. Ondanks het overwicht, City had in het eerste bedrijf maar liefst 74% balbezit, werd de ploeg van Pellegrini bij vlagen voor schut gezet door de bezoekers.

{image[307855][left-half][]}Gezegd moet worden dat Leicester niet tegenzat in het Etihad Stadium. Zo kwam de ploeg al na drie minuten op voorsprong, via een gelukkige goal van Robert Huth die later in de wedstrijd nog eens zou scoren. Huth tekende in de derde minuut voor de 0-1, door via het been van Martin Demichelis keeper Joe Hart kansloos te laten. City ging na die tegengoal op jacht naar de gelijkmaker en kreeg ook enkele kansen, maar de muur van Leicester City bleef knap overeind. De ploeg werkte, zoals altijd, ontzettend hard en legde een onwaarschijnlijke winnaarsmentaliteit op de mat.

Ondanks het overwicht van Man City kwamen de bezoekers er in de eerste helft enkele keren, met name via Jamie Vardy en Riyad Mahrez, gevaarlijk uit. In de 48ste minuut leidde dat tot de 0-2. Mahrez kreeg veel ruimte van de defensie van Manchester City en profiteerde daar optimaal van. De vedette kwam vanaf links naar binnen en boorde de bal in de korte hoek achter de verbouwereerde Joe Hart. Die goal bleek de nekslag voor Manchester City, dat enkele minuten later nog een tegengoal incasseerde. Verdediger Huth kopte vanuit een hoekschop heerlijke raak in de verre hoek: 0-3. De Duitser besliste daarmee de wedstrijd definitief, al scoorde de thuisploeg in de slotfase nog wel een 'eretreffer'. Met een mooie kopstoot bepaalde Sergio Agüero de eindstand op 1-3. 

{image[307854][right-half][]}Voor Leicester City begint de Premier League-titel steeds meer te lonken. De ploeg van Ranieri heeft nog dertien finales te gaan om het grootste voetbalsprookje in jaren een onwaarschijnlijke beloning te bezorgen. Volgende week staat een nieuwe kraker op het programma, Leicester gaat dan op visite bij Arsenal. The Gunners zijn één van de twee Premier League-teams die de koploper dit seizoen verslagen heeft. Bang voor de Londenaren hoeft Leicester uiteraard niet te zijn, want na 25 speelronden is het nog altijd de trotse koploper van de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen