"Gif en temperament Simeone zit ook in die ploeg"

23 februari 2016, 09:23

Diego Simeone lijkt de stijl die hij hanteerde als speler naadloos te hebben overgebracht naar de stijl die hem als trainer kenmerkt. De Argentijn laat Atlético Madrid al jaren op een zeer herkenbare wijze voetballen en dat leidt tot prachtige prestaties. Woensdagavond komen Los Rojiblancos op visite bij PSV, in de achtste finales van de Champions League.

Simeone, 106-voudig international van Argentinië, heeft veel respect afgedwongen met de wijze waarop Atlético zich onder zijn bewind manifesteert. Jaap Stam kent El Cholo van zijn tijd bij Lazio Roma. "Hij deed alles om te winnen en kon tegenstanders echt irriteren. Op de training zat je liever bij hem in het team dan dat je tegen hem speelde", aldus de oud-verdediger van Oranje in De Telegraaf.

"Maar Simeone was niet alleen een speler die fel was en hard de duels inging", vult Aron Winter aan. "Als speler viel hij al op door een grote voetbalintelligentie net als Phillip Cocu. Ik vond het allebei fantastische middenvelders en geweldige winnaars", stelt de voormalig middenvelder.

Boudewijn Zenden heeft ook veel respect voor de coach van Atlético. "Zoals Simeone was als speler met dat gif en temperament, dat zit ook in die ploeg. Dat is heel knap. Zeker als je bedenkt hoe lang hij dat al doet. Hij zit al sinds 2011 bij Atlético."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen