Van Wijk vindt onderdak: "Zeker geen loodgieter"

25 februari 2016, 11:59

Dennis van Wijk heeft na zijn congé bij KMSK Deinze, een ploeg uit de Belgische Tweede Klasse, een nieuwe club gevonden. De Nederlandse coach gaat aan de slag bij KFCO Beerschot Wilrijk, een derdeklasser in het land van onze zuiderburen. Hij vervangt Urbain Spaenhoven, die de laan uitgestuurd is vanwege de teleurstellende prestaties.

Op dezelfde dag dat Spaenhoven te horen kreeg dat het voorbij is, heeft Van Wijk het roer overgenomen. De Nederlander zal tot het einde van het seizoen voor de groep staan in Wilrijk. Daar is voorzitter Eric Roef zeer blij mee. "Het is iemand die voor een schokeffect kan zorgen, nieuwe impulsen kan geven en op korte termijn iets kan neerzetten. Met Dennis van Wijk meen ik dat we op dat vlak de geschikte persoon hebben gevonden."

Van Wijk zal komende zondag in de uitwedstrijd in Zaventem debuteren bij Beerschot Wilrijk. Zijn voorganger Spaenhoven begrijpt de keuze voor de Nederlander. "Als opvolger van de architect heeft KFCO Beerschot Wilrijk zeker geen loodgieter aangesteld", zegt hij ietwat cynisch op de clubwebsite. "Nee, Dennis is een topcoach, een vakman die wellicht goed in het plaatje Beerschot-Wilrijk zal passen. Ik wens hem enorm veel succes toe op het Kiel."

Van Wijk was in het verleden als speler verbonden aan Ajax, Norwich City en Club Brugge. Als trainer was hij werkzaam bij FC Knokke, KV Oostende, Cercle Brugge, Roeselare, Willem II, Sint-Truiden, Bergen, Charleroi, Westerlo, nog eens Cercle Brugge, Antwerp en Deinze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen