Conte keert Italië de rug toe: weg naar Chelsea is vrij

15 maart 2016, 10:27

Het EK 2016 in Frankrijk zal het laatste kunstje van Antonio Conte zijn als bondscoach van de nationale ploeg van Italië. Dat heeft Carlo Tavecchio, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, dinsdagochtend aangekondigd. Conte staat sinds augustus 2014 aan de leiding bij de Italianen, waar hij Cesare Prandelli opvolgde.

Deze gang van zaken lijkt voor Conte de weg vrij te maken voor een overstap naar Chelsea. De Italiaanse coach, die de afgelopen jaren furore maakte met Juventus, wordt al tijden in verband gebracht met de Engelse topclub. Momenteel staat Guus Hiddink aan het roer op Stamford Bridge, maar de ervaren Nederlander trekt komende zomer de deur achter zich dicht in Londen.

"Conte gaat de nationale ploeg na het EK verlaten. Hij wil graag weer dagelijks op het veld staan met een spelersgroep en daar tonen wij begrip voor", aldus Tavecchio. De in Lecce geboren coach was eerder als trainer werkzaam bij Siena (assistent), Arezzo, Bari, Atalanta, Siena en Juventus. Bij laatstgenoemde club wist hij drie keer landskampioen te worden.

Als speler was Conte jarenlang actief voor Lecce en Juventus, waar hij uitgroeide tot een icoon. De voormalig middenvelder kwam in zijn carrière tot twintig interlands voor La Squadra Azzurra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen