Manchester City overleeft achterstand tegen West Brom

9 april 2016, 20:34

Manchester City kan met een goed gevoel toeleven naar de return tegen Paris Saint-Germain, komende dinsdag in de kwartfinale van de Champions League. De Engelse topclub pakte zaterdag, ondanks een vroege achterstand, drie punten in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. In het eigen Etihad Stadium werd met 2-1 gewonnen.

Manchester City keek al binnen zes minuten tegen een 0-1 achterstand aan. De bezoekers namen in de openingsfase brutaal de leiding via Stephane Sessègnon. De middenvelder uit Benin verraste City-keeper Joe Hart met een schot vanaf de rand van het penaltygebied. De aanval werd ingeleid doordat scheidsrechter Mike Jones in de weg stond bij een actie van Samir Nasri.

Sessègnon was een klein kwartier later de schlemiel bij West Brom. De Afrikaan haalde Aleksandar Kolarov onderuit in het penaltygebied, wat Manchester City een strafschop opleverde. Deze werd benut door Sergio Agüero. Nasri, nog maar een paar weken hersteld van een slepende hamstringblessure, bezorgde de thuisclub met een goal in de 66ste minuut de winst. De Fransman scoorde in de rebound, na een geblokt schot van Agüero, de 2-1.

Manchester City komt door de winst op twee punten van nummer drie Arsenal. De ploeg die derde wordt in de Premier League plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, de nummer vier gaat de voorronde van het miljoenenbal in. Arsenal speelde eerder op de dag met 3-3 gelijk tegen West Ham United.

Manchester City hield Paris Saint-Germain eerder deze week in de heenronde van de kwartfinale van de lopende editie van de Champions League in Frankrijk op een 2-2 gelijkspel en heeft daardoor komende dinsdag voor eigen publiek aan een 0-0 remise genoeg om de halve eindstrijd te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen