Wie gaan Real Madrid en ManCity vergezellen?

13 april 2016, 17:12

Aan de hand van Cristiano Ronaldo toonde Real Madrid dinsdag veerkracht in de return van de kwartfinale van de Champions League tegen VfL Wolfsburg, terwijl Manchester City het karwei tegen Paris Saint-Germain thuis afmaakte dankzij Kevin De Bruyne. Vanavond (woensdag) wordt duidelijk welke clubs Real Madrid en Manchester City vergezellen in de halve finales van het miljoenenbal.

Met Atlético Madrid - FC Barcelona en Benfica - Bayern München krijgen vanavond twee underdogs visite van twee van de grote favorieten voor de eindzege. Geruststellend is de marge waarmee Barcelona en Bayern naar respectievelijk Madrid en Lissabon zijn afgereisd echter niet. Barcelona zegevierde vorige week op eigen veld met 2-1 over Atlético, Bayern was voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor Benfica.

Het recente verleden is Luis Enrique in elk geval gunstig gezind. Als coach van FC Barcelona speelde hij zeven keer tegen Atlético en altijd trok zijn team aan het langste eind. Dit seizoen stonden Barça en Atlético drie keer tegenover elkaar en telkens zegevierden de Catalanen met 2-1, in alle gevallen na een 1-0 achterstand. Ook vorige week in Camp Nou, in de heenwedstrijd, nam Atlético de leiding. Dat kwam door een goal van Fernando Torres, maar nadat de clubman op domme wijze tegen zijn tweede gele kaart opliep, kantelde Barça de score.

Bayern moet het in de return tegen Benfica nog altijd stellen zonder Arjen Robben. Ook Mehdi Benatia is afwezig bij de Duitse koploper. Er doen geruchten de ronde dat de verdediger zijn paspoort was vergeten en daardoor de vlucht miste, maar Benatia ontkent dit zelf. Benatia kampt naar eigen zeggen met een liesblessure en is daarom in Duitsland achtergebleven. Een enorme meevaller voor Bayern is dat bij de tegenstander topscorer Jonas - hij maakte dit seizoen al dertig doelpunten in de Portugese competitie - ontbreekt wegens een schorsing, terwijl Nicolas Gaitan een vraagteken is.

Rui Vitória, de trainer van Benfica, vreest Bayern. "Defensief moeten we goed staan, want we spelen tegen één van de beste teams ter wereld", waarschuwt de oefenmeester. "Bayern is één van de favorieten voor de eindzege en een ploeg die thuis en uit hetzelfde speelt. In Duitsland hebben we niet gewonnen, maar tactisch deden we het prima. We stonden goed georganiseerd. We weten echter dat Bayern tactisch een heel veelzijdige formatie is, met veel mogelijkheden. Dus als ze op een bepaalde manier niet bereiken wat ze willen, dan gaan ze iets anders proberen."

FCUpdate.nl brengt, zoals gebruikelijk, een liveticker van Atlético - Barcelona en Benfica - Bayern.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen