Doelpuntrijke remise brengt Bayern naar halve finale

13 april 2016, 22:56

Bayern München heeft woensdagavond een einde gemaakt aan het Champions League-avontuur van Benfica. Na de minimale overwinning in Duitsland (1-0) had de ploeg van Pep Guardiola in het imposante Estádio da Luz ruim voldoende aan een doelpuntrijke remise: 2-2. Raúl Jiménez liet de Portugese supporters even hopen op een stunt, maar Arturo Vidal en Thomas Müller stelden vervolgens orde op zaken. Het slotakkoord was middels een prachtige vrije trap voor Anderson Talisca.

De Portugezen moesten het vanavond doen zonder alle belangrijke frontsoldaten. Rui Vitória kon niet beschikken over de geschorste topscorer Jonas en de geblesseerde sterkhouders Kostas Mitroglou en Nicolás Gaitán. Desondanks kwam Benfica wel op voorsprong in Lissabon. Na een half uur troefde Raúl Jiménez uit een voorzet van Eliseu zijn Duitse plaaggeesten af en omdat Manuel Neuer mistastte stuiterde de kopbal van de Mexicaan tegen de touwen.

Pep guardiola

Pep guardiola

Een kwartier voor tijd bracht invaller Talisca de spanning met een hele fijne vrije trap in de korte hoek nog enigszins terug. Voorafgaand aan het doelpunt haalde Javi Martínez de doorgebroken Goncalo Guedes onderuit en de Spaanse verdediger mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Björn Kuipers hem slechts de gele kaart toonde. Echt opwindend werd de wedstrijd niet meer. Talisca was uit een vrije trap nog bijna trefzeker in de andere hoek en Robert Lewandowski schoot als invaller recht op Ederson. Er veranderde echter niets meer aan het status quo en daardoor bekeren de Duitsers verder in het kampioenenbal.

[photo,97167,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen