Bayern neemt na rust afstand van Schalke 04

16 april 2016, 20:22

Bayern München heeft voor de vijfde keer op rij drie punten gepakt in de Bundesliga. De ploeg van coach Pep Guardiola, die eerder deze week ten koste van Benfica de halve finales van de Champions League bereikte, rekende zaterdag in de eigen Allianz Arena na rust af met Schalke 04. Het werd 3-0 voor de titelverdediger.

In de eerste helft viel er weinig te genieten bij de topper tussen Bayern en Schalke. Kansen waren zeldzaam, waardoor de 0-0 stand bij rust eenvoudig te verklaren was. In het tweede bedrijf nam de thuisclub alsnog afstand van de bezoekers uit Gelsenkirchen. Robert Lewandowski tekende voor de 1-0 en 2-0, Arturo Vidal was verantwoordelijk voor het laatste doelpunt.

Lewandowski opende in de 54ste minuut met een lage volley na een pass van Vidal de score. De Poolse spits verdubbelde elf minuten later de marge. Ditmaal trof hij met het hoofd doel op aangeven van Rafinha. Ruim een kwartier voor tijd legde Vidal van dichtbij de eindscore vast op 3-0. Arjen Robben zit nog steeds in de lappenmand bij Bayern, bij Schalke werd bassispeler Klaas-Jan Huntelaar in de 69ste minuut naar de kant gehaald.

Koploper Bayern neemt door de winst een voorsprong van tien punten op nummer twee Borussia Dortmund, dat zondag nog wel op eigen veld tegen Hamburger SV speelt. Schalke 04 deelt samen met FSV Mainz 05 en Borussia Mönchengladbach de vijfde plaats. Mainz krijgt zondag bezoek van Köln, Mönchengladbach ging vrijdag met 2-0 onderuit bij hekkensluiter Hannover 96.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen