Müller loodst oppermachtig Bayern naar bekerfinale

19 april 2016, 22:24

Zoals verwacht heeft Bayern München zich ten koste van Werder Bremen geplaatst voor de finale van de DFB Pokal. De Duitse grootmacht was dinsdagavond in de halve finale veel te sterk voor de laagvlieger uit de Bundesliga: 2-0.

Bayern, dat ruim zeventig procent balbezit had tegen de Noord-Duitsers, kwam na een halfuur op voorsprong tegen Werder Bremen. Thomas Müller kopte slim raak uit een hoekschop en brak daarmee de ban. Het was voor de aanvaller zijn 150ste goal voor Bayern München. In de tweede helft was Müller nogmaals trefzeker, door in de zeventigste minuut een strafschop te verzilveren.

Bayern, dat de beker in de historie de beker al zeventien keer won, krijgt in de finale te maken met Borussia Dortmund of Hertha BSC. Die ploegen staan woensdag tegenover elkaar.