Bevliegingen Elia redden punt voor Feyenoord

Jw
20 april 2016, 21:53

Feyenoord heeft een punt overgehouden aan het uitduel met Heracles Almelo. Eljero Elia maakte met een assist en een doelpunt tot twee keer toe een achterstand ongedaan: 2-2. Na een boeiend duel in Almelo kwam Feyenoord nog in de buurt van de winnende treffer, maar invaller Kuijt kon Castro niet nogmaals passeren.

Alle doelpunten in het Polman Stadion waren het gevolg van fouten in de verdediging. Tot twee keer toe stond de centrale defensie van Feyenoord niet goed bij treffers van Robin Gosens en Wout Weghorst. De ploeg uit Rotterdam scoorde na gebrek aan organisatie in de achterhoede van de thuisploeg na een afgeslagen corner en een fout van Wout Droste. Kramer profiteerde voor rust, Elia na de pauze.

Het ontbreken van de ervaren sleutelspelers Kuijt en El Ahmadi had geen invloed op de speelwijze van Feyenoord. De bezoekers probeerden met verzorgd voetbal in de buurt komen te komen van doelman Bram Castro. Jens Toornstra nam rol van Kuijt op zich en Vejinovic verdeelde het spel vlak voor zijn verdediging. Het ontbrak de Rotterdammers duidelijk wel aan scherpte zonder het gif van El Ahmadi en Kuijt. Echte kansen bleven in de eerste helft lang uit vanwege de slordigheid bij de laatste pass.

Ook in de achterhoede bleek de concentratie niet optimaal te zijn. Binnen het kwartier ontsnapte Jaroslav Navratil dankzij een mislukte buitenspelval aan de aandacht van het centrale duo van Feyenoord en had oog voor Robin Gosens. De afronding van de vleugelspeler met zijn linkervoet was prima verzorgd: 1-0.  De thuisploeg kon lekker achterover leunen door de vroege voorsprong en liet Feyenoord het spel maken.

De inbreng van de voorhoede van Feyenoord  was in de eerste helft lange tijd te verwaarlozen. Eljero Elia en Michiel Kramer waren lange tijd onzichtbaar, Bilal kwam niet verder dan een poging met links in de handen van Castro. Heracles leek zonder schade de rust te halen tot Elia en Kramer toch één keer hun klasse lieten zien. Een individuele actie van Elia bij de achterlijn en een strakke pass met rechts als voorbereiding op het koele afronden van Kramer: 1-1. De spits kon profiteren van het gebrek aan organisatie achterin bij de thuisploeg na een afgeslagen corner.

De Rotterdammers kregen zo waar ze op basis van het vertoonde spel recht op hadden. Veel langer dan de rust konden ze echter niet genieten van de gelijkmaker. Wout Weghorst, nota bene de langste speler bij Heracles, werd over het hoofd gezien bij een corner en knikte de bal uitstekend binnen. Zijn directe bewaker Sven van Beek stond op een paar meter afstand bewonderend toe te kijken. Door de achterstand moest Feyenoord opnieuw beginnen aan een inhaalrace.

De uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker had Feyenoord al laten liggen, maar een kans uit het niets bleek wel voldoende voor de gelijkmaker. Eljero Elia hield rekening met een misser van de verdediging door achter een kansloze lange bal aan te gaan. Wout Droste werkte de bal niet goed weg en de linksbuiten stond klaar om de bal binnen te schuiven 2-2. Beide ploegen wilden geen genoegen nemen met een punt en gingen op zoek naar een winnende goal. Alleen invaller Kuijt kwam nog dichtbij. Een voorzet van Karsdorp werd in één keer uit de lucht genomen door het clubicoon, maar Castro lag opnieuw in de goede hoek om het punt over de streep te trekken.

Feyenoord heeft nog één overwinning nodig om de derde plaats veilig te stellen. Heracles heeft aan één zege voldoende om de play-offs te bereiken. Positief punt voor de Rotterdammers is dat ze zonder personele problemen naar de bekerfinale kunnen toewerken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen