Huntelaar mist strafschop, Schalke laat zege glippen

23 april 2016, 20:37   Bijgewerkt: 23 april 2016, 21:15

Schalke 04 heeft duur puntenverlies geleden in de strijd om Europees voetbal. De formatie uit Gelsenkirchen ging zaterdag, ondanks een 2-0 voorsprong, met 2-3 onderuit in de thuiswedstrijd tegen concurrent Bayer Leverkusen. Klaas-Jan Huntelaar miste in de openingsfase een strafschop.

Huntelaar mocht al in de vijfde minuut aanleggen vanaf elf meter, maar zag Leverkusen-keeper Bernd Leno de inzet keren. Het was zeker niet de eerste keer dat de oud-speler van onder meer Real Madrid en AC Milan in het shirt van Schalke faalde vanaf de stip. Ondanks de misser van Huntelaar ging Schalke wel rusten met een 2-0 voorsprong. Eric Choupo-Moting was in de veertiende minuut verantwoordelijk voor de 1-0, Leroy Sané verdubbelde een kwartier later de marge voor de thuisclub.

Na de pauze ging het echter mis voor Schalke. In de eerste tien minuten van de tweede helft kwam Leverkusen in een tijdsbestek van drie minuten van 2-0 terug tot 2-2. Julian Brandt en Karim Bellarabi waren daarvoor verantwoordelijk. Vier minuten na de gelijkmaker zette Javier Hernandez, op aangeven van Brandt, zelfs de 2-3 op het scorebord namens Leverkusen. Dat bleek tevens de eindstand.

Schalke blijft door het verlies gedeeld vijfde in de Bundesliga. Het heeft net als Mainz en Mönchengladbach 45 punten, maar die teams spelen zondag nog tegen respectievelijk Eintracht Frankfurt (uit) en Hoffenheim (thuis). Leverkusen staat met 54 punten op de derde plek in de Duitse competitie.