Juventus prolongeert landstitel na uitglijder Napoli

Jw
25 april 2016, 17:10   Bijgewerkt: 25 april 2016, 19:21

Juventus heeft voor de vijfde keer op rij de Italiaanse landstitel veroverd. De Oude Dame kwam vandaag zelf niet in actie, maar doordat concurrent Napoli onderuit ging tegen AS Roma, is de titelstrijd drie wedstrijden voor het einde al beslist. De Romeinen wonnen dankzij een doelpunt één minuut voor tijd en maken daarmee niet alleen Juventus kampioen, maar gooien ook de strijd om de tweede plaats weer volledig open.

Juventus deed zondag zelf al wat het moest doen, namelijk winnen van Fiorentina (2-1). Daardoor lag de druk volledig bij Napoli, dat zich al min of meer kansloos waande voor de landstitel. De nederlaag tegen AS Roma zal echter als een mokerslag aankomen bij de ambitieuze Napolitanen, die lange tijd koploper waren in de Serie A.

Met voormalig PSV-aanvaller Dries Mertens in de basis moest Napoli niet alleen Juventus opjagen, maar tegelijkertijd ook een aanval van AS Roma zien af te slaan. Serie A-topscorer Gonzalo Higuaín keerde na een schorsing terug, maar de Argentijnse goalgetter kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd.

AS Roma ging er dankzij de Belg Radja Nainggolan met de zege vandoor. De middenvelder besliste het duel met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied (1-0). Napoli bleef gedesillusioneerd achter en zal in de laatste drie wedstrijden nog alles uit de kast moeten halen om niet verder af te zakken naar de derde plaats, die de ploeg zou veroordelen tot het spelen van de voorrondes in de Champions League. Met slechts twee punten verschil kan die strijd echter nog alle kanten op.

Juventus wint zodoende vanuit de luie stoel de Scudetto. De grootmacht uit Turijn beleefde een bedroevende start aan het seizoen. Na tien wedstrijden kwam Juve zelfs niet verder dan een tiende plaats, waardoor er even een crisis dreigde te ontstaan. Trainer Massimiliano Allegri kreeg zijn sterrenploeg echter op tijd in vorm, waardoor de landstitel uiteindelijk alsnog eenvoudig is geprolongeerd.

[photo,97478,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen