Guardiola wil Bayern verlaten met Champions League-titel

Ger
26 april 2016, 21:38

Pep Guardiola hoopt dit seizoen alsnog de Champions League te kunnen toevoegen op zijn erelijst als trainer van Bayern München. De naar Manchester City vertrekkende Spanjaard neemt het woensdag met de Rekordmeister in de halve eindstrijd op tegen Atlético Madrid.

"Als we de Champions League ook deze keer niet winnen, is mijn periode in München niet compleet. Dat zal ik dan moeten accepteren. Ik kan in ieder geval terugkijken op drie fantastische jaren met een geweldige ploeg", zegt Guardiola. De coach had in zijn tijd bij FC Barcelona regelmatig te maken met Atlético, maar sinds zijn vertrek uit Catalonië is hij de Madrileense club niet meer tegengekomen. "Ik ben al geruime tijd weg uit Spanje, dus ik ken ze eigenlijk alleen van de wedstrijden die ik op televisie heb gezien. Maar ik heb veel respect voor deze club."

"Atlético kan meer dan alleen verdedigen", weet Guardiola. "Ze kunnen sterk counteren en voetballen vanuit een goede organisatie. Het zegt veel dat Atlético in Spanje al meerdere seizoen hetzelfde niveau bereikt als Real Madrid en Barcelona."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen