Cocu liet spelers ontknoping van 2007 zien

8 mei 2016, 17:16

De wijze waarop PSV zondag haar titel in de Eredivisie prolongeerde, deed coach Phillip Cocu denken aan het seizoen 2006/2007. Destijds had PSV de minst goede papieren, maar wist het AZ en Ajax toch nog te passeren in de laatste speelronde.

Ook dit seizoen hadden de Eindhovenaren minder goede papieren, maar dankzij een 1-3 zege bij PEC Zwolle en een 1-1 gelijkspel van concurrent Ajax bij De Graafschap is de titel toch voor hen. "Vanmorgen heb ik bij het ontbijt de spelers de ontknoping van 2007 laten zien, die heb ik zelf meegemaakt als speler", aldus Cocu bij de NOS.

"Je denkt: veel gekker kan het niet. Maar dit scheelde denk ik heel weinig, op zo'n slotdag. Eerst kwam Ajax op voorsprong en toen werd het gelijk. En dan heb je die spanning in de laatste minuten. Dan word je helemaal gek langs de kant, maar dat maakt het feest des te groter", weet Cocu. De oefenmeester heeft altijd geloofd in een goede afloop. "Dat heb ik ook elke dag uitgestraald en overgebracht op de spelers."

"Ik ben blij dat de woorden dat we een overwinning zouden behalen zijn bevestigd, dat gevoel had ik gewoon", vervolgt Cocu. "Ook vandaag moet je alles geven dat je in je hebt om een resultaat te halen. En natuurlijk moet je afwachten, maar als je er niet in gelooft, dan win je geen prijzen in het voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen