Ten Hag: "Eén van beste seizoenen uit geschiedenis"

Jw
11 mei 2016, 21:32

FC Utrecht maakte dit seizoen veel indruk, maar krijgt nog de kans om de kers op de taart te zetten. De Utrechters liepen eerder in de bekerfinale Europees voetbal mis, maar kunnen zich alsnog via de play-offs plaatsen voor de Europa League. Trainer Erik ten Hag kijkt uit naar het duel met PEC Zwolle.

"Vijfde in de competitie, de bekerfinale gespeeld: dit is één van de beste seizoenen uit de geschiedenis van de club", blikt Ten Hag terug op het seizoen tot nog toe. "Dan moet je juist constateren dat er een reuzenstap vooruit is gezet. Dat we nu in de play-offs om Europees voetbal spelen, is prachtig. Bij de drie andere clubs die zich plaatsten voor de play-offs, ging de vlag uit. Wij hebben het voordeel van de hoogst geplaatste ploeg, spelen de eerste wedstrijd uit en het tweede duel thuis. Wij gaan naar Zwolle toe om een goal te maken."

Daarmee hoopt Ten Hag zijn spelers een boost te geven. Het moraal kreeg afgelopen weekend een tik toen AZ de vierde plek binnenhaalde door in een directe strijd met FC Utrecht te winnen. "Je merkte na de wedstrijd van zondag een ontzettende teleurstelling. Die teleurstelling moet je relativeren. 'Tegen AZ moeten we het onmogelijke toch mogelijk maken', zei ik vooraf. Dat lukte niet. De spelers kon niets verweten worden. Die hadden keihard gewerkt."

Ten Hag kan morgen in Zwolle niet al zijn favoriete spelers opstellen. Zo is sterkhouder Timo Letschert geblesseerd. "We hebben een brede selectie en doen het met de spelers waarover we beschikken", zegt de coach van het jaar daarover. "We hebben vaker dit seizoen blessures opgevangen. Dat gaan we nu weer doen. Want ook al moeten we de teleurstelling van afgelopen zondag relativeren, we willen graag iets tastbaars. Die druk is er, ook al hadden we voorafgaand aan dit seizoen voor plek vijf en een bekerfinale allemaal direct getekend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen