Aanklager wil Ünal, Vd Looi en Larsen straffen, Stam vrijuit

17 mei 2016, 15:05

Het was druk op het kantoor van de aanklager betaald voetbal van de KNVB, die zich moest buigen over meerdere strafzaken. De aanklager heeft de rode kaart van NAC Breda-speler Ronnie Stam geseponeerd en heeft ook een schikkingsvoorstel verstuurd naar Enes Ünal (ook NAC), Erwin van de Looi en Kasper Larsen (beiden FC Groningen).

Stam ziet zijn rode kaart kwijtgescholden worden wegens 'een gebrek aan bewijs voor vermeend wangedrag'. De routinier kreeg afgelopen maandag tegen FC Eindhoven (2-0 winst) een rode kaart als bankzitter. Ünal kreeg in dit duel een rode kaart van scheidsrechter Jeroen Manschot, na een tackle op Eindhoven-verdediger Fries Deschilder. De aanklager wil hem voor twee wedstrijden schorsen, maar hier is NAC niet mee akkoord gegaan.

Van de Looi is voor één competitie-, play-off- of bekerwedstrijd van zijn toekomstige club geschorst, zo meldt de KNVB. De coach, die bij Groningen vertrekt, werd afgelopen zondag tijdens Heracles Almelo-uit (5-1 verlies na verlenging) naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de leiding. Van de Looi is niet akkoord gegaan, zo laat Groningen weten. Kasper Larsen is voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De verdediger deelde in het duel met de Heraclieden een tik uit aan Wout Weghorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen