"Het is ook niet zo dat ik op Ajax zit te wachten"

25 mei 2016, 10:51

Er wordt steeds meer gesproken over een eventuele comeback van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax, maar op korte termijn lijkt deze vlieger nog niet op te gaan. Hoewel de spits van Schalke 04 er geen geheim van maakt dat hij nog altijd warme gevoelens voor zijn oude club koestert, staat hij nog niet te springen om terug te keren in de Amsterdam ArenA.

In gesprek met Voetbal International gaat Huntelaar in op de situatie. "Geld zal hierin nooit een struikelblok zijn. Als ik voor Ajax zou kiezen, dan accepteer ik ook dat dat wat minder is. Dan is geld minder belangrijk. Dan weet ik waar ik voor kies", stelt de goaltjesdief. "Maar ik moet nu helemaal geen keuze maken. Ik sta nog onder contract bij Schalke."

"Er is in de komende transferperiode geen speciale Ajax-clausule", weerspreekt Huntelaar bepaalde berichten. "Maar het is ook niet zo dat ik op Ajax zit te wachten. Die indruk wil ik zeker niet wekken, dat ik per se weg wil. Ik zit bij een geweldige club, dat wil ik benadrukken", zegt de spits.

Dat Ajax hengelt naar een rentree van Huntelaar, is geen verbogen feit. "Ze hebben contact gehad met mijn zaakwaarnemer, Arnold Oosterveer. Dat gebeurde via Marc Overmars en Edwin van der Sar. Die vroegen in januari wat mijn toekomstplannen waren. Met Arek Milik hebben ze een goede spits. Ze hebben mij wel vaker gepolst, via Arnold, over een langere periode gezien. Frank de Boer heeft er in januari ook wat over gezegd, dat hij mij wilde hebben. Concreet is het niet geworden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen