Van Schaik: "Eigenlijk lopen we voor op schema"

26 mei 2016, 10:14

FC Utrecht had dit seizoen drie keer de kans om een Europees ticket te grijpen, maar telkens ging het verkeerd. De bekerfinale tegen Feyenoord ging verloren, vervolgens werd een rechtstreeks duel met AZ om de vierde plaats verloren en daarna was Heracles Almelo in de finale van de play-offs over twee wedstrijden te sterk voor de club uit de Domstad. Niettemin kijkt Wilco van Schaik, algemeen directeur bij FC Utrecht, met een goed gevoel terug op het seizoen.

"We hebben met Erik ten Hag een trainer gehaald die prima blijkt te passen bij de nieuwe strategie van de club. We willen naar een topsportklimaat toegroeien. Als je dan in het tweede jaar van een vijfjarenplan al meteen vijfde wordt, de bekerfinale en de laatste ronde van de play-offs haalt, heb je het uitstekend gedaa. Eigenlijk lopen we voor op onze plannen", zegt Van Schaik tegen het Algemeen Dagblad. "Het team en individuele spelers hebben zich ontwikkeld, met als kers op de taart de invitaties van Bart Ramselaar en Timo Letschert voor Oranje.'"

Het uitstekende seizoen brengt wel het risico met zich mee dat FC Utrecht komende zomer een aantal belangrijke spelers kan kwijtraken. Er is belangstelling voor onder meer Robbin Ruiter, Nacer Barazite, Sébastien Haller, Ramselaar en Letschert. "Dat er interesse is in onze spelers is logisch na zo'n jaar", stelt Van Schaik. "We willen best een transfer maken, zo eerlijk zijn we ook. En soms mag je als club geen 'nee' zeggen tegen bepaalde bedragen. Maar áls ze gaan, is het tegen onze prijs. We gaan, net als afgelopen winter bij Robbin Ruiter en Mark van der Maarel, niet voor elke prijs door onze knieën. Ons voordeel is dat de meeste spelers langdurig vastliggen.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen