Strootman krijgt band om de arm: "Een heel grote eer"

27 mei 2016, 09:00

De wereld ziet er opeens weer prachtig uit voor Kevin Strootman. De middenvelder maakte op 21 februari zijn comeback na lang blessureleed, speelde sindsdien vijf duels voor AS Roma en is nu ook terug bij het Nederlands elftal. Als klap op de vuurpijl zal hij vanavond (vrijdag) in de oefeninterland tegen Ierland de captain van Oranje zijn. Het is een royale beloning voor Strootman, die hard heeft moeten knokken om terug te komen.

"Het is een speciaal gevoel, een heel grote eer", zegt Strootman in gesprek met De Telegraaf over zijn rol als aanvoerder. "Ik heb het er met de bondscoach over gehad en weet natuurlijk wel dat het komt door de afwezigheid van Arjen Robben, Wesley Sneijder en Daley Blind. Maar dit is een mooie stimulans. In de wedstrijd verandert er niet veel en probeer ik gewoon hetzelfde te doen als altijd. Ik hoop een goed duel te spelen en een mooi resultaat te boeken", aldus de middenvelder.

Bondscoach Danny Blind noemde het aanwijzen van Strootman als aanvoerder een 'logische keuze'. "Het gaat misschien wat snel. Normaal is Daley onze derde aanvoerder, na Arjen Robben en Wesley Sneijder. Maar nu ze alle drie ontbreken, is het volgens mij logisch dat ik bij deze spelersgroep bij Kevin Strootman ben uitgekomen", sprak Blind eerder deze week.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen