Koeman neemt het op voor 'genaaide' Van Gaal

Jw
29 mei 2016, 13:40

Ronald Koeman vindt niet dat Manchester United netjes heeft gehandeld omtrent het ontslag van Louis van Gaal. Hoewel de twee niet bepaald bevriend meer zijn, zet de huidige trainer van Southampton een groot vraagteken achter de handelswijze van de Engelse topclub.

Koeman: deal met Mourinho is er niet zomaar

"Ik heb de hele toestand rondom Mourinho en Van Gaal van een afstandje bekeken. Maandenlang konden we in de kranten lezen dat José Mourinho (de nieuwe trainer van Man United, red.) al in gesprek was met de club. Als Louis daadwerkelijk pas na de FA Cup-finale zijn ontslag te horen kreeg, dan verdient de club niet bepaald een medaille voor de wijze waarop ze hem behandeld hebben", neemt Koeman het in The Sunday Mirror op voor zijn landgenoot.

Van Gaal was een gewild doelwit van de Engelse roddelpers. Ook Koeman, die in tegenstelling tot de 64-jarige Amsterdammer vaak rustig is in de media, zag de aandachtrekkende optredens. "Natuurlijk zag ik ook de conflicten die hij had met de journalisten. Er waren momenten waarop ik dacht: 'Louis, dat had je ook anders kunnen aanpakken'. Maar gezien de enorme druk op zijn persoon, denk ik dat hij het met de winst van een hele grote prijs als de FA Cup uiteindelijk geweldig heeft gedaan. Al zal Louis natuurlijk ook hebben gebaald dat hij United niet de top-vier in heeft kunnen loodsen."

Leicester City voorbeeld voor Koeman

Volgens Koeman heeft Leicester City dit seizoen bewezen waarom ook een club als Southampton een keer hoge ogen kan gooien. "Leicester heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt en dat is de grootste wake up call voor de topclubs. Zij zullen moeten reageren en we weten dat hun budgetten bijna geen limiet hebben", vreest Koeman indirect voor een leegloop bij Southampton. 

Toch ziet de Nederlander potentie. "Met Southampton hebben we dit seizoen elke grote club ten minste één keer verslagen. We eindigden slechts drie punten achter Manchester City en United en dertien punten voor Chelsea. Dus we hebben boven de verwachtingen gepresteerd." 

"En het wordt komend seizoen alleen maar competitiever en spannender. Volgend seizoen zullen de fans het meest spectaculaire seizoen ooit meemaken", spreekt Koeman zijn verwachting uit. 

[photo,97745,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen