AZ gaat Seuntjens overnemen van NAC Breda

30 mei 2016, 15:05   Bijgewerkt: 31 mei 2016, 10:40

AZ heeft maandag een aanwinst voor het komende seizoen gepresenteerd. De Alkmaarders hebben een mondeling akkoord bereikt met Mats Seuntjens, die de overstap maakt van NAC Breda. Daar liep zijn contract af, waardoor de nummer vier van de Eredivisie geen transfersom hoeft over te maken. De 24-jarige aanvaller tekent voor vier seizoenen in het AFAS Stadion.

Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien voor AZ en Seuntjens. Deze wordt volgende week pas gedaan, waardoor de officiële presentatie nog even op zich zal laten wachten. Met de transfer wordt Seuntjens beloond voor zijn uitstekende prestaties in de voorbije voetbaljaargang. Hij noteerde dertien doelpunten en veertien assists voor NAC, dat ondanks zijn inspanningen niet naar de Eredivisie kon promoveren.

Seuntjens stond sinds de zomer van 2010 onder contract bij NAC Breda, waarvoor hij in 2012 zijn debuut maakte. Inmiddels heeft de aanvaller al 116 competitieduels en negentien goals achter zijn naam staan.

Technisch directeur Hans Smulders van NAC vindt het jammer dat Seuntjens zijn heil elders gaat zoeken. "We wisten dat het bij het uitblijven van promotie moeilijk zou worden om Mats langer bij NAC te houden. Als voetballer is hij toe aan de volgende stap en de Eredivisie. We hebben hem een mooi aanbod voorgelegd, maar hij kiest voor een avontuur buiten Breda. We wensen hem daar uiteraard veel succes bij", aldus Smulders op de NAC-website.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen