Strootman: "Heb 't Wilhelmus veel te lang gemist"

31 mei 2016, 09:13

Afgelopen vrijdag maakte Kevin Strootman na lang blessureleed zijn rentree in het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Ierland (1-1). Het was zijn eerste interland sinds de wedstrijd tegen Frankrijk in maart 2014, die samen met de blessure van Strootman de directe aanleiding vormde voor toenmalig bondscoach Louis van Gaal om met vijf verdedigers aan te treden op het WK in Brazilië.

"Het WK vond ik pijnlijker om toe te kijken dan de slechte kwalificatie voor het EK. In 2014 had ik nóg meer het gevoel: hier had ik bij willen zijn. Die kwalificatiereeks zie ik gewoon als een incident, zoals het mislopen van het WK in 2002 dat destijds ook was", geeft Strootman aan in De Telegraaf. "Ik kon het Wilhelmus nog meezingen, maar dat heb ik veel te lang gemist."

Strootman kreeg de afgelopen jaren veel tegenslagen te verwerken. "Vlak voor mijn derde operatie zat ik het diepst in de put, omdat ik er zeven maanden revalidatie op had zitten. Uiteindelijk zei de nieuwe dokter na een training, die best lekker ging, dat ik weer onder het mes moest. Toen stortte mijn wereld wel even in. Ik zal de rest van mijn carrière moeten opletten, andere dingen moeten doen."

"Wat dat betreft heb ik veel aan Ron Vlaar, die hetzelfde heeft doorgemaakt. Als iedereen lekker aan het afwerken is, kunnen wij niet vijftig ballen achter elkaar schieten." Vlaar is blij dat Strootman weer terug is bij Oranje. "Het is hartstikke mooi om te zien dat Kevin er weer staat. Hij is een speler met kwaliteiten die wij op dit moment nodig hebben, omdat hij zijn voetballende vermogen met een ongelooflijke winnaarsmentaliteit combineert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen