Kimmich naar EK: "Niet achterin gespeeld sinds m'n dertiende"

31 mei 2016, 13:59

Joshua Kimmich kwam in de zomer van 2015 voor zeven miljoen euro naar Bayern München, in de verwachting geleidelijk aan het niveau te moeten wennen. Zijn ontwikkeling verliep zo voorspoedig dat hij veel wedstrijden speelde en zelfs opgenomen werd in de EK-selectie van het Duitse nationale elftal.

"Weinig mensen hadden verwacht dat het zo goed zou gaan. En om eerlijk te zijn: ik ook niet", legt Kimmich uit aan Bundesliga. "Ik heb mijn plek gevonden in een wereldelftal als Bayern München. Terugkijkend was het precies de juist stap voor mij. Maar wat ik wel heb geleerd, is dat je jezelf bij een club als Bayern elke dag opnieuw moet bewijzen."

"Mijn zelfvertrouwen is dit seizoen toegenomen, ik leer elke dag nieuwe dingen." Zo speelde hij dit seizoen veelal als centrumverdediger, een positie die niet was voor Kimmich. "Daar had ik als dertienjarige voor het laatst gespeeld! Ik had niet voor iedere club op die positie kunnen spelen. Maar bij Bayern, waar je weinig kopduels hoeft aan te gaan, wel."

Pep Guardiola stak in de media meerdere malen de loftrompet af over de talentvolle Duitser. "Guardiola is heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling. Zelfs als we een brede, redelijk fitte selectie hadden, speelde ik. Dat vertrouwen is erg belangrijk voor een jonge speler."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen