Blind wisselt niet veel, maar zet Strootman in basis

3 juni 2016, 21:05   Bijgewerkt: 3 juni 2016, 21:19

We hoeven zaterdagavond geen totaal ander Nederlands elftal te verwachten, in de oefeninterland tegen Oostenrijk in het Ernst Happel-stadion in Wenen. Bondscoach Danny Blind houdt voor een groot deel vast aan de manschappen die afgelopen woensdag met 1-2 wonnen in Polen. Toch zal er wel wat veranderen.

"Ik zal op een paar posities een wijziging aanbrengen. Ik kan wel zeggen dat Kevin Strootman terugkeert in de basis als aanvoerder", sprak Blind volgens de NOS op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Oostenrijkers. "Ik kies er bewust voor om niet te veel te wisselen. We hebben nog maar twee momenten hierna tot de eerste WK-kwalificatiewedstrijd", doelt Blind op de nu al belangrijke confrontatie met Zweden op 6 september.

"Zeven of acht van ons basisteam gaan ook spelen tegen Zweden", schat Blind in. "Maar het is natuurlijk afwachten. Dat hoop je, want we zijn straks maanden verder. Ik heb geen idee hoe ze er dan voorstaan. Ik heb wel iets in gedachten", verzekert de bondscoach van Oranje.

Oostenrijk is absoluut geen verkeerde ploeg, vindt Blind. Hij vindt het Alpenland beter dan Ierland en Polen, de vorige tegenstanders van Oranje. "Ik heb niet alle wedstrijden gezien, maar ik vind het een goede ploeg. Ze hebben in de kwalificatiereeks maar één keer verloren", aldus de keuzeheer, die wel positief is na de zege in Polen. "Ik heb vertrouwen in het duel met Oostenrijk. Ons trainingskamp is prima met goede omstandigheden. Het is goed opgepakt door de spelers. Het is toch lastig na een zwaar seizoen. Ik merk een goede spirit. Het zou mooi zijn als we deze periode goed kunnen afsluiten met een goed resultaat tegen Oostenrijk."

[photo,98183,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen