Messi kroont zich tot all-time topscorer van Argentinië

22 juni 2016, 07:48

Lionel Messi kan zich na de nacht van dinsdag op woensdag aan iedereen voorstellen als de topscorer aller tijden van de nationale ploeg van Argentinië. De superster van FC Barcelona wist één doelpunt te noteren in de met 4-0 gewonnen halve finale tegen de Verenigde Staten in de Copa América Centenario en kreeg daarmee het all-time topscorersrecord in handen.

Messi gaf eerst de assist bij de openingstreffer van Ezequiel Lavezzi, tekende daarna op fraaie wijze uit een vrije trap voor de 2-0 en was ook nog de aangever bij het slotakkoord van Gonzalo Higuaín. Door zijn doelpunt is de vedette van Argentinië op 55 treffers voor zijn land gekomen. Daarmee passeerde de Barça-ster Gabriel Batistuta, die 54 goals voor Argentinië wist te maken in zijn carrière.

Messi maakte zijn eerste interlandtreffer op 1 maart 2006, in een oefenduel met Kroatië. De dribbelaar was op de huidige Copa-editie al vijf kaar trefzeker. De Argentijnen stuiten in de finale op Chili of Colombia en kunnen voor het eerst sinds 1993 weer een hoofdprijs pakken. "Dat willen we eindelijk weer eens voor elkaar krijgen. Dat verdienen we ook, na al het goede werk in de afgelopen jaren", sprak Messi na de 4-0 zege op de VS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen